Izberite lepe strani

Internet

Spletne strani

Postopek izdelave spletnih strani

Zadnja faza celotnega procesa izdelave, postavitve in optimizacije internetnih strani, je vpis spletnih strani v spletne iskalnike in imenike. Kakovostna prijava izdelanih strani je že všteta v strošek celotne izdelave internetnih strani. Po zaključku projekta izdelave spletnih strani in po potrditvi naročnika, da je s celotno izvedbo projekta zadovoljen, njegove spletne strani pravilno dodamo v vse najpomembnejše domače in svetovne internetne direktorije. Internetno oglaševanje oz. spletni marketing je dokazano najboljši način promocije izdelkov, podjetja, storitev ali dejavnosti. Glavni razlog je predvsem ta, da je internetno oglaševanje cenovno najugodnejše, predvsem če ga primerjamo z ostalimi načini oglaševanja, kot so televizija, radio ali tisk. Stroški internetnega oglaševanja so odvisni od mnogih dejavnikov, daleč najpomembnejša pa sta 2. Prvi dejavnik je razmerje med številom prikazov vašega oglasa in številom klikov na ta oglas (CTR). Drugi dejavnik pa je število tistih spletnih obiskovalcev, ki so kliknili na vaš oglas in nato naredili željeno akcijo (nakup, vpis podatkov, ...). Rezultati spletnega marketinga so preprosto merljivi, kar vam dejansko omogoča hiter vpogled v učinkovitost trenutnega oglaševanja, obenem pa vam daje možnost hitre prilagoditve parametrov, ki takoj dajo še večjo učinkovitost tega oglaševanja. Dobra izdelava spletnih strani je ključna za občutno povečanje števila obiskovalcev vsakih internet strani izrada web stranica. Samo pravilno najdene ključne fraze vam prinesejo ciljne kupce. Kupci, ki so preusmerjeni na vašo internet stran z iskalnika so preverjeno najbolj dobičkonosen obisk spletnih strani, poleg tega, pa je ta obisk internet strani tudi popolnoma brezplačen. Predloga originalne grafične podobe, ki vam jo pošljemo v oceno, vsebuje celotno postavitev spletne strani, in sicer glavo strani, testno besedilo, fotografije, menije in nogo. Podoba nakazuje tudi celoten izgled naslovne strani in ostalih podstrani. Po vaši potrditvi predloge nove podobe internet strani na osnovi vaših morebitnih pripomb izvedemo še dogovorjene popravke. Na koncu, ko to predlogo nove grafične podobe dokončno potrdite, pričnemo z izdelavo vaših strani.

Celoten postopek oblikovanja internetne strani ne zajema samo enega človeka. V sistem je vključenih kar nekaj ljudi, od komercialista, strokovnjaka za optimizacijo internetnih strani, tekstopisca, grafičnega oblikovalca ter mojstra za css in html. Na koncu ne smemo pozabiti še linux administratorja, ki vaše internetne strani pravilno umesti na spletne strežnike. Če manjka le eden od zgoraj napisanih členov v dolgi verigi strokovnjakov, ki se ukvarjajo z novo internet stranjo, je lahko končni rezultat vprašljiv.

Zaradi današnjega naglega tempa življenja je več kot pomembno, da bo človeku, ki vaše internetno stran pogleda posteljnina za otroke 140x200, nemudoma jasno, s čem se ukvarja vaše podjetje in kaj mu želite sporočiti. Pomembno je, da ga udarna podoba in vsebina vaših internetnih strani pritegneta v nadaljnje brskanje ostalih internetnih podstrani. Zavedati se je potrebno, da morajo biti na zelo vidnem mestu navedeni pomembni podatki in vsebine ter pri roki povezave za nadaljnje brskanje in enostavno vzpostavitev kontakta z vami. Že v sami grafični podobi je torej potrebno upoštevati enostavnost iskanja informacij in odpravo nepotrebnega klikanja, kar se bo obrestovalo z zadovoljstvom vaše nove stranke, ki se bo na koristne spletne strani zelo rada vračala.

Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani je naslednji korak, ki sledi vaši potrditvi originalne grafične podobe vaših novih spletnih strani. Najbolj pomemben segment celotnega postopka izdelave internet strani je gotovo postopek dejanskega kodiranja html kode internet strani. Z upoštevanjem najsodobnejših tehnologij W3C, CSS in XHTML ter s pomočjo naših velikih izkušenj pri programiranju internet strani, h kodiranju pristopimo strokovno. Statične internet strani se ne spreminjajo ob vsakem osveževanju spletnega brskalnika. Primerne so še posebej za predstavitev dejavnosti ali storitev, s slikami, teksti, ki se ne spreminjajo dnevno ali celo na vsako uro. Takšna internetna stran je primerna za veliko večino podjetij. Tehnika, ki se uporablja je HTML v povezavi s CSS-om. Za lepšo predstavitev izdelkov ali storitev se lahko uporabijo tudi manjše flash predstavitve, video in menjavanje slik. Prednosti take izdelave internet strani so v privlačni ceni, saj je le-ta nižja od dinamičnih internetnih strani. Potem v URL-ju, ki je statičen, čeprav dobri CMS sistemi za izdelavo internetnih strani, omogočajo tudi to. To je dobro predvsem z vidika indexiranja spletnih strani s strani internet iskalnikov, saj je stran, ki je 'statična' lepo zlistana v iskalniku, medtem ko stran, ki vseskozi spreminja svoj URL, vsakič znova 'pade' ven iz iskalnikov. Posledično je tudi najdenost slabša. Kot že rečeno imajo dobri CMS sistemi to že rešeno.

Oblikovanje internet strani

Oblikovanje spletnih strani s samostojnim urejanjem spletnih vsebin je namenjena predvsem strankam, ki hočejo sami, v vsakem trenutku, opravljati nujne spremembe na svojih spletnih straneh. Ravno tako je sistem idealen za spletna mesta, kjer se spremembe podatkov dogajajo dnevno in se morajo te spremembe podatkov na spletu odražati v realnem času. Kvalitetna optimizacija spletnih strani je izjemnega pomena za resnično povečanje obiska vaših internetnih strani. Zgolj skrbno izbrane ključne besedne zveze vam bodo zagotovo prinesle ciljne obiskovalce. Obiskovalci, ki pridejo na vašo stran z iskalnikov so zagotovo najbolj dobičkonosen obisk internet strani, kot dodana vrednost, pa je ta obisk tudi popolnoma brezplačen. Že v postopku izdelave internetnih strani ter imamo v mislih razpršenost ključnih besednih zvez, ki zadevajo vaše področje delovanja. Pri zaključku procesa oblikovanja pa v tesnem sodelovanju s stranko in z uporabo naših posebnih ter našega znanja, naredimo še podrobno optimizacijo internetnih strani za posebej pomembne ključne fraze. Začetna poteza izvedbe celotnega projekta je izbira vašega internetnega naslova oziroma domene. Ob podpisu dogovora o izdelavi spletnih strani vam za začetek povemo kako najbolje izbrati internetni naslov. Z vašim tesnim sodelovanjem ter ob upoštevanju imena vaše firme, področja dejavnosti s katero se vaša firma ukvarja, skupaj določimo najugodnejši spletni naslov.

<< Domov