Ugodne pnevmatike

Poceni gume

Poceni in kvalitetne avto pnevmatike

Vaš avtomobil popolno deluje takrat, kadar ima kvalitetne zimske oziroma letne pnevmatike. Uporaba zimskih pnevmatik je v Sloveniji po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, za boljšo varnost v prometu pa je letne gume smiselno zamenjati takoj, ko temperature padejo pod 7 °C. Zimske gume omogočajo najboljšo varnost v prometu in bolj zanesljivo obnašanje avta na cesti. Zimske razmere namreč močno spremenijo pogoje na cestah, zato je zimske pnevmatike priporočljivo namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna zimska oprema štejejo tudi letne pnevmatike in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer primerno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo popolnoma varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avtomobila na cesti zagotovile kakovostne zimske gume, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo optimalen prijem na cesti ne glede na razmere.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v Republiki Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocesti in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko omeji promet. O omejitvi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocesti in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avto gume morajo biti ustrezno nameščene. Najboljše, če jih namesti izkušen serviser ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni zelo visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo v zimskih razmerah voziti letne gume. Uporaba zimske opreme je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih gum z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Zimske pnevmatike zagotavljajo največjo varnost, če jih ustrezno namestimo na vsa štiri kolesa, kar predpisuje tudi zakon o varnosti cestnega prometa. Za obvezno zimsko opremo se šteje tudi letne gume na vseh štirih kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri avtomobilih s 4-kolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske gume na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske gume tudi pri temperaturi pod 7 stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile primeren oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Menjava zimskih in letnih gum po najnižjih cenah

Menjavanje zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avto pravilno pripravite na vremenske razmere ter poskrbite za lastno in tujo varnost v prometu. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najbolj vrhunske znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih gum. Menjava pnevmatik je potrebna 2X na leto in najbolje si je pravočasno zagotoviti svoje mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših gum, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati ustrezno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma ustrezno ter tudi primerno centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo menjavo.

Zakaj kupiti kakovostne zimske gume ali letne gume?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avtomobila,
• ker boste na cestah varni ne glede na vremenske razmere,
• ker kvaliteto zagotavljajo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker dobre zimske ali letne gume zagotavljajo največje udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih gum ali letnih gum si boste zagotovili nizke cene in najkakovostnejše blagovne znamke pnevmatik z dolgoletno garancijo. Zaradi izboljšane tehnologije proizvodnje so gume postale bistveno bolj vzdržljive, kakovostne in prožne. Vsekakor pa se material sčasoma obrabi, zato je pnevmatike potrebno menjati vsakih nekaj let. Letne in zimske gume se med sabo razlikujejo po globini profila in nekaterih drugih karakteristikah vulkanizerstvo, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske gume za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v cestnem prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu pnevmatik odločite za kvalitetne pnevmatike in jih menjate dvakrat letno, da boste v prometu popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<< Domov